LP-Lokcing | Sate Ikan – Frozen

Apa itu lokcing?

Produk warisan tradisional yang berkualiti

ANDA MENCARI PRODUK SEJUK BEKU, SNEK ATAU MAKANAN WARISAN TRADISIONAL YANG BERKUALITI?

Memperkenalkan produk sate ikan atau dipanggil lokcing…

Lokcing adalah produk berasaskan ikan yang diproses menjadi makanan yang sesuai untuk majlis keramaian, kenduri, majlis hari jadi dan lain-lain…

Lokcing juga produk yang laris dijual dan berpotensi besar di dalam pasaran dan mampu menjana pendapatan…

Lokcing atau sate ikan masih lagi dikira produk yang belum menembusi pasaran tempatan secara menyeluruh tetapi berpotensi besar untuk dikembangkan dan dipasarkan secara meluas lagi…

Penghantaran lokcing / sate ikan melalui lori / bas
Lokcing Cucuk Frozen Pack

RM18
RM15
per 100 pcs + sos (2 packs)

**Lokcing yang dijual adalah dengan tujuan frozen atau sejuk beku, namun lokcing yang telah siap diproses boleh disimpan pada suhu bilik dari hari ke 3 sehingga hari ke 5 dari hari proses.
**Dicadangkan minimumkan tempoh simpanan suhu bilik atau sekurangnya sehingga hari ke 2 sahaja. Adalah lebih baik dibekukan jika tidak terus digunakan/dibakar.
**Packaging lokcing kami adalah packaging sedia beku dan sesuai dibekukan untuk memastikan ketahanan produk tahan lebih lama semasa disimpan. Kualiti lokcing beku dan yang masih belum dibeku adalah hampir sama sesudah dibakar

*Purata 20 cucuk lokcing untuk seorang setiap hidangan (15 cucuk – 25 cucuk)
*Hidangan 100 cucuk sesuai untuk 4 – 6 orang

100cucuk + 500gm Sos:
Harga Biasa (RRP): RM18
Harga Borong: RM15

PACKAGING

per pack:
50cucuk lokcing + 250gm sos/colek

100cucuk:
2x packs

Packaging type:
PE sealed packaging (Main)
PE sealed packaging (Sos/Colek)

TEMPOH PENYIMPANAN

Suhu Bilik Tanpa Peti Sejuk
Ujian Kilang:
Tempoh baik dari hari production sehingga hari Ke-5

Cadangan/Recomendation (Amat ditekankan):
Tempoh simpanan dari hari production sehingga hari ke-2 atau ke-3

Suhu Chiller
1-2 Minggu

Suhu Freezer
1-12 Bulan

Note:
*Simpanan chiller dan freezer memanjangkan hayat simpanan produk namun terdapat sedikit pengurangan dari segi kualiti (yang amat sedikit) berbanding produk fresh
*Kualiti produk dianggap dalam keadaan fresh dalam tempoh sehingga hari ke-2 dari production

HOW TO

Cara memasak lokcing | Sate Ikan Pedey Lokcing

Step 1

Step 2

Step 3

CARA MASAK

Untuk maklumat,
dalam video tu bakar pakai dapur gas dengan pan jer..

boleh jugak nak pakai griller, bakar direct guna arang macam cara tradisi, ataupun direct atas dapur gas pun boleh..

Untuk penggunaan AIR FRYER..

boleh setkan pada suhu 230°C
pada tempoh 2 minit sahaja.

*cara ini sesuai kepada lokcing frozen dan yg belum frozen
*penggunaan air fryer tidak digalakkan kerana lokcing akan menjadi kering

Griller Lokcing

CARA PENYIMPANAN

Suhu Bilik Tanpa Peti Sejuk
Ujian Kilang:
Tempoh baik dari hari production sehingga hari Ke-5
(5 x 24 jam)

Cadangan/Recomendation:
Tempoh simpanan dari hari production sehingga hari ke-2 atau ke-3
(Sekitar 48jam ke 60jam)

Suhu Chiller
1-2 Minggu

Suhu Freezer
1-2 Bulan

Note:
*Simpanan chiller dan freezer memanjangkan hayat simpanan produk namun terdapat hanya sedikit pengurangan dari segi quality berbanding produk fresh
*Ujian quality antara non-frozen dan frozen mendapati quality kudua-duanya sama
*Quality produk dianggap dalam keadaan fresh dalam tempoh sehingga hari ke-2 dari production

ANDA BERMINAT DENGAN PRODUK INI?

Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan produk ini…
1) Walk-in ke premis kami
2) Tempahan & Self Pickup di premis (jumlah banyak)
3) Penghantaran melalui Lori/Bas bergantung destinasi

1) Walk-in
Boleh terus ke lokasi kami, maklumat lokasi premis boleh dapatkan di facebook ‘pedey lokcing’ atau hubungi kami di link whatsapp berikut

2) Tempahan & Self Pickup
Boleh whatsapp kami untuk konsultasi berkenan stok dan tarikh pengambilan

3) Penghantaran melalui Lori/Bas
Sila lihat bahagian Postage / penghantaran ke negeri selain Kelantan di bawah

Postage

Penghantaran Ke Negeri Selain Kelantan

(Termasuk daerah lain yang jauh - Gua Musang, Jeli)

dav
dav

POSTAGE
(PENGHANTARAN LUAR KAWASAN)

Kami di Pedey Lokcing menyediakan perkhidmatan penghantaran produk kami ke lokasi anda.

Penghantaran ini akan dilakukan menggunakan perkhidmatan Lori/Bas.

Penghantaran adalah tertakluk kepada jumlah order minima (MOQ) iaitu sekotak,

jumlah minima sekotak bergantung kepada jenis produk.

Untuk Lokcing/Sate Ikan, jumlah minima sekotak adalah 1000 cucuk (20pack x 50cucuk termasuk sos) dan maksimum sehingga 1500 cucuk (30pack).

Lokasi destinasi penghantaran adalah bergantung kepada trip lori/bas yang ada ketika itu.

Anda dinasihatkan menghubungi kami bagi mendapatkan penerangan berkenaan maklumat terperinci proses penghantaran seperti lokasi destinasi yang ada, stok produk untuk penghantaran dan lain-lain.

Kos penghantaran adalah RM30 sekotak.

CARA ORDER (POSTAGE)

Pastikan order anda.

Whatsapp kepada kami maklumat berikut:
•Quantity
•Tarikh Pickup
•Masa Pickup
•Nama
•Nombor yang boleh dihubungi (Call & Whatsapp)
•Lokasi penghantaran (Bas)

Pastikan order awal.

Contoh
Hari 1: Confirm order sebelum 6pm
Hari 2: Production (Penghantaran bas malam)
Hari 3: Produk sampai ke destinasi waktu pagi

Makluman:

-Order penghantaran ke negeri selain Kelantan digalakkan AWAL, lagi awal lagi baik 😀 (Dicadangkan sebaiknya 2-3 hari sebelum tarikh postage yang dirancang

-Bas/Lori akan drop kotak barangan yang dihantar di lokasi yang ditetapkan untuk setiap kawasan dan kebiasaannya di kawasan stesen bas atau lokasi berhampiran
*Tiada perkhidmatan door to door buat ketika ini

-Detail maklumat penghantaran akan diberikan setelah produk berjaya dihantar pada Lori/Bas

Tempahan / Pertanyaan

011-1051 5369

(Pedey Lokcing – Sales Unit)

Call/Whatsapp

Kongsi | Share