How To

HOW TO

Cara memasak lokcing | Sate Ikan Pedey Lokcing

Step 1

Step 2

Step 3

CARA MASAK

Untuk maklumat,
dalam video tu bakar pakai dapur gas dengan pan jer..

boleh jugak nak pakai griller, bakar direct guna arang macam cara tradisi, ataupun direct atas dapur gas pun boleh..

 

Untuk penggunaan AIR FRYER..

boleh setkan pada suhu 230°C
pada tempoh 2 minit sahaja.

*cara ini sesuai kepada lokcing frozen dan yg belum frozen

 

CARA PENYIMPANAN

Suhu Bilik Tanpa Peti Sejuk
Ujian Kilang:
Tempoh baik dari hari production sehingga hari Ke-5
(5 x 24 jam)

Cadangan/Recomendation:
Tempoh simpanan dari hari production sehingga hari ke-2 atau ke-3
(Sekitar 48jam ke 60jam)

Suhu Chiller
1-2 Minggu

Suhu Freezer
1-2 Bulan

Note:
*Simpanan chiller dan freezer memanjangkan hayat simpanan produk namun terdapat hanya sedikit pengurangan dari segi quality berbanding produk fresh
*Ujian quality antara non-frozen dan frozen mendapati quality kudua-duanya sama
*Quality produk dianggap dalam keadaan fresh dalam tempoh sehingga hari ke-2 dari production

Kongsi | Share